Общински съветник от Бургас - против монокините на плажа

13:00, 13 юни 19 / Общество 25 241 Topnovini
1

Общинският съветник Станислав Андреев внесе докладна записка, с която настоява да бъдат направени промени и допълнения в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас.

В докладната се казва :“За целта организираме подписка, която ще докаже негативните обществени нагласи спрямо това недопустимо поведение. Предложението ни е свързано с гарантиране на обществения ред и с осигуряване спокойствието на гражданите в община Бургас, каквато всъщност е и целта на горепосочената Наредба.

През последните години граждани посещават обществените плажни ивици без никакво облекло (бански костюм) или в неприлично такова (жени по монокини), като по този начин демонстрират неуважение към обществото и погазване на общоприетите норми за приличие на публично място. С голотата си те предизвикват неприятни преживявания у останалите посетители и нарушават правата им да почиват в спокойна и безопасна среда“.

Дебатът не за първи път се повдига в Бургас. През миналото лято в него се включиха граждани, различни организации и представители на църквата.

Докладната записка е продължение по темата, която по това време на годината става актуална. Интересното в сучая е, че след входирането, докладната записка беше изтеглена от вносителя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани