Ангел Джамбазки: Европейският съд не отсъжда справедливо

19:45, 29 май 20 / Политика 25 1630 Юлиан  Тодоров
снимка: БГНЕС

По време на видеоконференция във Facebook, българският евродепутат от Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки, Владимир Митов и Коста Филипов дискутираха темата „Македония“.

В хода на дискусията Ангел Джамбазки изрази мнението, че Европейският съд по правата на човека не е никакъв съд, като се позова на това, че съдът не е орган на Европейския съюз и не е институция. От думите на г-н Джамбазки стана ясно, че Европейският съд по правата на човека е „Една дружинка любители, които са спонсорирани от унгареца Джордж Сорос, която се занимава само с потискане на държавите и постановяване на измислени присъди“.

Това изказване на г-н Джамбазки е вследствие на вчерашното решение на съда относно делото между макендонското малцинство в България и Република България. Европейският съд по правата на човека осъди България, като постанови, че правото на сдружаване съгласно член 11 от Европейската конвенция за правата на човека на "македонците" в България е нарушено.

Сега България е длъжна в съответствие с настоящото решение да регистрира „Македонски клуб за етническа толерантност в България“ и да им изплати обезщетение от 7 500,00 евро в рамките на 3 месеца.

С тази победа в Страсбург "македонците" в България помагат на Македония да се справи с политическите условия, поставени от българската държава срещу "македонското национално малцинство" в страната. Присъдата налага на територията на Република България да има "сдружение на македонци" в условия, когато България иска "съществуването на македонския език да бъде премахнато".

„Ние сме задължени пред историята и предците ни да защитаваме историческите факти“, завърши Ангел Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!