Започна делото за заличаване на "Възраждане"

14:38, 30 ное 20 / Политика 25 1256 Биляна Иванова
Снимка: БГНЕС

С разпит на свидетели започна делото за заличаване на регистрацията и закриване на партия „Възраждане“. От прокуратурата твърдят, че са открити множество нарушения при учредяването на формацията, като за учредители са вписани хора, които реално не са присъствали. Успоредно с процеса се проведе и протест на привърженици на „Възраждане“ в защита на партията.

"Възраждане" под въпрос, лидерът й намекна за политическа поръчка

Един от адвокатите на "Възраждане" Петър Петров отхвърли обвиненията: „Може ли да ви уточня, че т.нар. обвинение за мъртви души до момента е само едно голословно твърдение от страна на прокуратурата, неподкрепено с никакви доказателства по делото“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че активисти на формацията са били заплашвани и върху тях е оказван психологически натиск. Според него партията е обект на политическа репресия, като не изключи засилване на репресията.

Снимка: БГНЕС

Тъй като това е политическа поръчка, можем да очакваме и други неща. Можем да очакваме арести, можем да очакваме и посегателства върху нас. Очакваме, защото нас ни управляват хора, които не се свенят да използват прокуратурата като политическа бухалка и като инструмент на организираната престъпност“, заяви той, цитиран от БНР.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 8 февруари с разпит на още свидетели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!