Падна 16-годишният рекорд в женския маратон

12:49, 14 окт 19 / Спорт 25 998 Topnovini
1

Представителката на Кения Бригид Косгей е новата рекордьорка на класическата дистанция в женския маратон. Тя успя да премине разстоянието от 42,195 км за 2:14:04 часа, съобщи bTV.

25-годишната Косгей, която през април стана най-младата победителка в маратона на Лондон, записа отличния резултат в Чикаго. По този начин тя спечели състезанието за втора поредна година.

Кенийката успя да подобри постижението на британката Пола Радклиф от маратона в Лондон през 2003 година. От тогава до маратона на Чикаго най-доброто постижение в историята беше 2:15:25 часа.

"Чувствам се добре, щастлива съм и съм доволна, че бягах по този начин. Не го очаквах", бяха първите думи на Косгей след рекорда. 

Кипчоге пренаписа историята и изпълни мисия "Под 2 часа"

Рекордът на кенийката идва дни след като етиопецът Елиуд Кипчоге успя да пробяга класическата дистанция за по-малко от 2 часа. Неговото постижение обаче няма да се брои за рекорд, тъй като организаторите на бягането във Виена дълго време проучваха най-благоприятните атмосферни условия, при които да се проведе опита във Виена за това немислимо бягане.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 28 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.