И от "Правосъдие за всеки" с питания към Гешев

11:09, 16 окт 19 / Общество 25 1372 Шрифт:
Topnovini

Гражданското сдружение Инициатива "Правосъдие за всеки" отправи въпроси към единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. От сдружението съобщиха, че въпросите са внесени във ВСС.

БХК отправи 10 въпроса към Иван Гешев

Питат Гешев ще назначи ли проверка за встъпването в длъжност на настоящия председател на СГС Алексей Трифонов и ще поиска ли отстраняването му, ако се установи, че няма българско гражданство.

От "Правосъдие за всеки" се интересуват и как Иван Гешев ще докаже, че главният прокурор не притежава силна централизирана власт и не може да управлява и контролира всяко дело в прокуратурата.

И Българският институт за правни инициативи отправи въпроси към Гешев

Към Гешев има и питане в какво качество е присъствал на ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и по чия заповед. Питат го и дали му е известно контролирани пряко или косвено дружества от депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, да са получавали кредити в значителен размер от КТБ.

От "Правосъдие за всеки" искат и личното мнение на Иван Гешев за срещата на сегашния главен прокурор Сотир Цацаров с виден бизнесмен, политик и медиен издател, проведена в ЦУМ през 2016 година. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама