Краят на Меркурий

07:12, 28 сеп 23 / Блиц Шрифт:

,,Борисов ме увери, че сам ще взимам решенията“, заявява Антон Хекимян – кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

Емотиконите настрана, но - след дълго пазене на кандидата за кмет на София в тайна, ден преди приключване на крайния срок за регистрация и не на последно място, след изтичане ретроградната фаза на планетата-вестител на боговете, политическа партия ГЕРБ най-сетне обяви своя представител.

Новината, че г-н Хекимян напуска Би Ти Ви, попада сред тези, които често определям като извънредни и изненадващи, защото подобни промени в големите медии не се случват от днес за утре. Обикновено те са съпроводени с предварително представяне на това кой ще поеме поста, в случая на вече бившия директор на “Новини и актуални предавания и спорт“.

Новата професионална посока, в която поема журналистът, го отвежда не само до кандидатурата за кмет на столицата, но и го поставя начело на листата за общински съветници на партията. Това означава, че дори и да не стане отново началник, Хекимян със сигурност  ще влезе в Общинския съвет.

И в историята на журналистиката, разбира се!

Но докато издигането на Антон Хекимян се вписва отлично в надпреварата на непартийните кандидатури за кметското място, подобна номинация затвърждава убеждението на гражданите, че границата между политиката и медиите на практика вече не съществува.

В крайна сметка ,,безпристрастната“ и ,,обективна“ журналистика принесе самата себе си в жертва на онова, което отричаше с години.

Инак - Меркурий е най-малката планета в Слънчевата система и най-близката до Слънцето. Орбитата на планетата има по-голям ексцентрицитет от този на всички други в Слънчевата система. Има и най-малкия наклон на оста. Затова прави три завъртания около оста си на всеки две обиколки около Слънцето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама