Андрей Кончаловски ще прави документален филм за коронавируса

15:29, 23 мар 20 / Култура и наука 25 1622 Василена Йорданова

Руският режисьор Андрей Кончаловски планира да заснеме документален филм за ситуацията в страната заради Covid-19 под работното заглавие „Карантина по руски“, съобщи БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Ройтерс: Дезинформациите за Covid-19 идват от Русия

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Сигурен съм, че ще отнеме време да осъзнаем всичко, което се случва сега. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези промени. Замислих документален филм-изследване, като засега съм го нарекъл „Карантина по руски“. И ви моля да станете мои съавтори“, казва режисьорът.

Той кани жителите на страната да запишат кратки видеоклипове с отговори на няколко въпроса, които той постепенно ще включва, и да ги публикуват в социалните мрежи. В първите фрагменти Кончаловски моли зрителите да поразсъждават върху това как карантината в Русия се различава от карантината в други страни или да разкажат каква е „най-безумната покупка“, която са направили в настоящия период.

Русия и САЩ започнаха тестове на ваксина срещу COVID-19

"И след това от нещата, които сте изпратили, ще се опитаме да направим филм, който ще съхрани общата ни памет за това време", казва Кончаловски.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани