Българска IT компания създаде чатбот, който помага в битката с COVID-19

13:40, 25 мар 20 / Култура и наука 25 2340 Любомира Николова

Най-коментираната тема в световен мащаб е COVID-19, през последните няколко месеца. Всеки от нас при най-малкото неразположение в здравословен план, започва да се чуди дали не се е заразил с прословутия вирус. Всички изчетохме, изслушахме, изгледахме огромно количество от информация, но тя е разнопосочна и дори противоречива, а когато се наложи да я приложим към нашето здравословно състояние ни е трудно да сме безпристрастни и адекватни.

Точно поради тези причини българската IT компания „Абилитикс”  започва да разработва ЧАТБОТ платформа още, когато е пикът на заболяването в Китай. В момента имаме добре подготвен изкуствен интелект, вече и на български, който бързо и точно да ви отговори на най-важните въпроси, свързани с превенция спрямо вируса, симптоматиката му.

Полезният и симпатичен чатбот Skilly е събрал най-коректната информация по темата от Световната здравна организация и Българското здравно министерство. Чрез въпроси и отговори иновативната платформа дава възможност да проверите дали състоянието ви отговаря на симптомите на COVID-19.

Снимка:malchi.mpИ най-значимата функционалност, която ботът има е възможността да си направите първоначалната диагностика и да разберете дали е време да се обърнете към лекар.


Освен това продуктът е създаден, както на английски така и на български език.

На едно място събира статии, инфографики, презентации, видеа и възможност за общуване с ЧАТБОТ. Бързо и точно отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция спрямо вируса, симптоматиката му, дали домашните ви любимци могат да пренесат заразата и много други.

Кaк
да го използваме?
За да започнете разговор със Скили, отидете от тук 


Можете да зададете всякакви въпроси за COVID-19 - за симптоми, превенция и всичко, което ви интересува; Skilly ще обясни в голяма дълбочина всички теми и въпроси, които са съществени за превенцията ви и първичната диагностика;

Ползи за обществото

  • Чатботът се предоставя БЕЗПЛАТНО;
  • Чатботът ще ви спести десетки часове, четене и слушане на разнопосочна информация за вируса, включително спекулативна и фалшива;
  • Чатботът е в динамична среда, ежедневно се доразвива информацията и възможностите му;
  • Екипът от разработчици го адаптира към нововъзникналите нужди на обществото;
  • Чатботът ще бъде предложен в помощ на кризисния щаб и отговорните институции, които се борят с разпространението и в името на превенцията;Екипът на Skilly в лицето на Росен Живков, СЕО на компанията е на разположение за въпроси, повече информация и коментари, Диана Сивинова  ще ви съдейства на следния номер: 0887 380 796

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 176 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.