15 дни безплатен достъп до дигиталното училище на А1 и „Просвета“ от 1 октомври

10:28, 01 окт 20 / Любопитно 25 1354 Антония Руменова
Снимка: А1

Днес стартира новата кампания на А1 и издателство „Просвета“, с която родители, ученици и учители могат да получат безплатен тестови достъп до всички ресурси в портала е-prosveta.bg. След като активират нов абонамент за услугата, всички нови потребители получават 15-дневен гратисен период. Така в рамките на половин месец потребителите ще могат да ползват услугата и ако решат да се откажат от нея, няма да дължат неустойки. А ако дигиталното училище е-просвета им хареса и желаят да продължат използването му срещу заплащане, не се налага да правят нищо допълнително – избраният абонаментен план ще започне да тече автоматично.

A1 предлага модерно решение за дигитализация на учебния процес в училищата

Трите варианта за абониране за e-prosveta.bg са месечен, едногодишен и двугодишен. Както и досега, за да се активира абонамент за е-просвета, се изисква закупуването му през сайта А1.bg. При поръчка на услугата се добавя банкова карта, с която ще се извършва плащането на абонамента. Важно уточнение обаче е, че при активирането на самия абонамент, клиентите не се таксуват. Първата такса се удържа след изтичането на тестовия 15-дневен период, и то само при условие, че потребителят реши да продължи да използва е-просвета. Дигитализацията обхваща все по-голяма част от нашето всекидневие, но образованието малко изостава от тази тенденция. Ученето онлайн бързо се превърна в алтернатива на физическата класна стая заради пандемията и това ще е тенденция и за в бъдеще.

Онлайн уроците обаче не са достатъчни, а са само една част от процеса на учене в дигитална среда. Те трябва да се допълнят от видеоуроци, интерактивни учебници и упражнения, 360-градусови снимки и други учебни помагала, които да са в помощ както на учителите, така и на учениците.

"Поради тази причина заедно с издателство „Просвета“ отваряме електронното училище на България е-prosveta.bg за всички нови потребители на платформата, които ще могат да я тестват безплатно в рамките на 15 дни без заплащане. По този начин ученици, родители и учители ще могат да изпробват тази форма на дигитално образование и сами да се убедят в ползите й“, коментира Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

Ресурсите в платформата са изключително разнообразни и са подходящи за деца от всяка възраст и клас. За учениците от 1 до 12 клас са предвидени стотици интерактивни учебници и помагала. Платформата съдържа и десетки видеоуроци по учебната програма от 1 до 7 клас, заснети от едни от най-добрите български учители. За първи път е-просвета представя и специално създадени кратки е-уроци, изцяло съобразени с особеностите на дигиталните технологии, които успяват да поддържат вниманието на учениците със синтезирана и същевременно увлекателно поднесена информация.

Богатото съдържание на e-prosveta.bg се допълва от над 33 000 интерактивни теста, задачи, упражнения, 3D визуализации, видеофилма, 360 градуса VR панорамни снимки и др. Те са достатъчно забавни, за да ангажират вниманието не само на учениците, но и на техните родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!