Новото ръководство на ББР представя стратегията си за управление

08:26, 03 юни 20 / Политика 25 444 Василена Йорданова
Снимка: БГНЕС

Новото ръководство на Българската банка за развитие ще представи стратегията си за управление на заседание на Икономическата комисия в парламента. Това ще стане по настояване на левицата, която реагира остро на отпуснатия от банката заем от 75 млн.лв. на дружество за събиране на задължения, довел до смяната на главния изпълнителен директор Стоян Мавродиев. Депутати от БСП настояха и за промени в законодателството, съгласно което функционира банката. 

Борисов: Не искам да познавам кадрите в Банката за развитие

Живко Тодоров и Панайот Филипов бяха назначени като изпълнителни директори на банката с принципал Министерството на икономиката, след като премиерът поиска оставката на Стоян Мавродиев. Икономическият министър Емил Караниколов съобщи, че по сделката с отпуснатия заем тече проверка. Въпреки това от левицата поставят под съмнение правомерността на отпуснатия кредит.

На заседанието си днес Комисията по икономическа политика ще разгледа на първо четене  и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси чрез, който се създава държавната петролна компания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!