Цветанов: Ние сме ахилесовата пета, проблемът на ЕС и НАТО

19:03, 05 юли 22 / Политика 25 937 Шрифт:
Ирина Иванова

Хората първо трябва да се информират защо е важно да има правителство, защото ние бихме се възползвали от Плана за възстановяване и устойчивост да получим за тази година 4 милиарда лева. Това коментира председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Цветанов за изгонените руски дипломати: България защитава членството си в ЕС и НАТО

Никой не разяснява на хората, че всичко, което получаваме от него, е с правна обвързаност. Тук вече идва въпросът дали сме в състояние да получим този политически консенсус, за да приемем тези законодателни промени, които ще водят до мерки, които политически ще бъдат използвани в една предстояща кампания“, каза Цветанов.

По думите му нито един гражданин не знае, че от 2023 г. една немалка част от потребителите трябва да бъдат на свободния пазар за електроенергия, а от 2025 г. това трябва да стане задължително. „Никой не обяснява на гражданите, че от месец септември 2022 г. трябва да дадем план за поетапното намаляване на въглищата, което е мисия почти невъзможна“, изреди още Цветан Цветанов.

Цветанов: Призовавам евроатлантиците да подкрепят министър-председателя

Според него решението на Кирил Петков да експулсира руските дипломати е правилно, но много закъсняло като страна членка на ЕС. „Ние сме ахилесовата пета, проблемът на ЕС и НАТО“, допълни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама