Столична община получи два леки автомобила за доставка на храна

12:57, 05 апр 20 / София 25 1824 Даяна Дюлгерова
снимка: FB/ Йорданка Фандъкова

Столична община е получила днес два лекотоварни автомобила “Форд”, които ще използва за доставка на храна до домовете по време на извънредното положение. Първата им доставка е за пациентите и персонала на болницата за продължително лечение в Панчарево. В момента там се лекуват основно хора, които са прекарали тежки инсулти, съобщи във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на Moto-Pfohe, на управителите Атанас Фурнаджиев и Масухиро Ояма, които преди ден са поискали да помогнат на общината, след което са се включили в екипа на "Носим добро вкъщи".

229 са доброволците, готови помагат на възрастните хора в София. „През тази седмица включихме 10 от тях към екипите на общината и на БЧК. Предстои да увеличим броя на гражданите-доброволци, за да можем да поемем разширяването на кръга от хора, на които помагаме“, обясни Фандъкова.

София няма да спира културни проекти заради кризата

Всеки ден над 3000 души получават храна вкъщи. От тях 1500 от общинския социален патронаж, 1100 безплатен топъл обяд, със средства от социалното министерство, 200 души получават безплатна храна от дарители и над 30 възрастни всеки ден получават покупки от храна и лекарства до дома.

Кризата ражда съгласие: Столичните общинари в консенсус за икономическите мерки

„И продължаваме! Призовавам възрастните хора, особено тези, които живеят сами и за които няма кой да се погрижи, да се свързват с нас“, допълни Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!