София има възможност да се превърне в един от най-иновативните градове в Европа

18:00, 28 май 20 / София 25 1378 Цветилена Симеонова
Снимка: CanStockPhoto

Собственикът на платформата URBO Андрей Лилов изрази готовност да извършва безплатна техническа поддръжка на платформата www.youaresofia.bg на Столична община.

В свое писмо до председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков той посочва, че повече от година URBO е партньор на Столична община в развитието на проекта за новата интернет платформа на града www.youaresofia.bg. „Към момента тя е напълно завършена спрямо предмета на договора – изградена е изцяло административната и информационната част по индивидуална визуализация, одобрена и съгласувана с възложителя, спазена е предварително изградената стратегия/структура като функционалности, така че да отговаря максимално на нуждите на проекта“, казва в писмото си Лилов.

До предложението за безвъзмездна поддръжка на платформата се стигна, след като от „Демократична България“ предложиха да поддържат платформата безплатно, ако управляващите им предоставят информация за техническите й данни с цел да спестят част от парите, които общината влага в проекта. Лилов обаче определи това като „опит за политическо похищение на един качествен и иновативен уеб проект“, което „не е нищо повече освен желание за трупане на точки на гърба на хората на София“.

С изненада научихме за желанието на политическа партия да „довърши“ нашата работа. Бихме искали да отбележим, че предоставените функционалности са разработвани в период от над 2 години, представляват сериозна финансова инвестиция, както и целия опит и ноу-хау на редица професионалисти от съответната сфера. Смело можем да заявим, че към момента на пазара няма софтуер с подобни възможности и обхват дори извън България. В този смисъл твърдим, че продължавайки нашето партньорство, София има възможност да се превърне в един от най-иновативните градове в Европа, да предостави на своите граждани и гости не само актуална информация за всичко случващо се в града, но и да им даде възможност да купуват в реално време дигитални билети и входове за атракции и културно-исторически обекти. В същото време, едно от основните предимства при интеграцията на 2-те платформи е възможността за цялостно управление на всеки един от Общинските културни, исторически и туристически обекти в реално време. Подробните аналитични справки, които всеки един от обектите и неговите „собственици“ могат да достъпят във всеки един момент представляват мощен инструмент при планирането на редица дейности, включително транспорт, придвижване, натовареност на туристически забележителности, предпочитания на гости и местни жители и др.“, посочва собственикът на URBO.

Вярваме, че информационната интернет платформа „Ти си София“ е нужен и важен за столичани, за хората в цялата страна и за всички чуждестранни туристи. Заради всичко това заявяваме готовността си да продължим да работим с екипа на платформата и да извършваме безплатна техническа поддръжка на „Ти си София“ до края на годината, надявайки се, че политиката няма да попречи на това професионалистите да си вършат работата“, завършва писмото си Лилов.

1 коментар
Анонимен 20:57, 28 май 20

Този път май наистина е нещо сериозно...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!