Португалските полицаи протестират за по-добри заплати и условия на труд

21:10, 21 ное 19 / Свят 25 1652 Topnovini
1
2
3

Хиляди португалски полицаи се събраха днес в Лисабон, за да поискат по-добри заплати и условия на труд. Това е първият голям протест, след като социалистите се върнаха на власт след изборите миналия месец, съобщава БГНЕС. 

Носейки цивилни дрехи, полицията поиска „справедливи заплати и достойни условия на труд“, което усили натиска върху правителството на министър-председателя Антонио Коста.

Миналата зима той се изправи пред протести на работници от обществения сектор, изискващи увеличение на заплатите след години на по-силна икономия.

Маринов: Имам подкрепата на премиера, за да увеличим заплащането на полицаите за нощен труд

Ръководителят на главния полицейски профсъюз Пауло Родригес каза, че правителството досега остава глухо за техните искания. "Министрите са същите и нищо важно не се промени по тези въпроси през последните четири години - това създава нестабилност и удря по ефективността на нашите екипи", оплака се Родригес.

„През последните десет години много бонуси бяха прекратени“, оплака се Исмаел Дуарте, 52-годишен полицай от централния град Томар, който заяви, че печели около 1500 евро - сума, до която той каза, че едва се е добрал за 20 години.

"Португалия не може да бъде една от най-безопасните страни в света и да малтретира своите сили за ред и законност по този начин. Ние заслужаваме повече уважение", добави друг офицер, Антонио Барейра.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани