Системи за превенция на конфликтите на интереси разясняваха днес в Русе

16:06, 29 юни 15 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Зала 1 на Областна администрация – Русе се проведе дискусия – обучение на тема: „Конфликтът на интереси – правна характеристика и система за превенция, установяване, процедурни правила”. Информацията съобщава прес центърът на местната управа. 

Събитието се организира съвместно от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията - Русе. Неговата цел е осъществяване на ефективна дейност по превенция и недопускане на конфликти на интереси при функционирането на държавната администрация и органите на местното самоуправление, както и в изпълнение на мероприятията заложени в Плана за действие за 2015 г. на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията – Русе.

На срещата присъстваха зам. областният управител Явор Янчев, зам. областният управител Станимир Станчев, д-р Николай Николов – вр. и. д. председател на КПУКИ, членове на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията – Русе, представители на Общински съвети на територията на област Русе, представители на неправителствени организации и други. 

Явор Янчев откри срещата и подчерта, че темата е изключително важна за всички, а изискванията и ограниченията  на закона са доста  и трябва да се знаят, за да може се гарантира прозрачността при изразходването на публични средства.

Лектор на срещата беше д-р Николов, който с много примери от практиката разясни основно темите: законово определение и понятие за конфликт на интереси; режим на декларациите по Глава III от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, задължени лица, срокове за подаване, съдържание, последици при неподаване;  процедура за установяване и санкциониране конфликт на интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама