Хипари от цяла България окупираха Шкорпиловци за Джулай морнинг

16:29, 29 юни 15 / Любопитно 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Компании от цяла България очакват джулайския изгрев на плажа в Шкорпиловци. От няколко дни насам в гората край ивицата има множество разпънати палатки. Хипарите, дошли в очакване на юлския изгрев, са на възраст от годинка до 70.

Запознаваме се с младата варненка Христина Боянова, която разказва, че въпреки мрачното и дъждовно време тези дни, цялата й компания си изкарва страхотно. ”Гората е пълна с хора, бирата е студена, морето е малко хладно, но пък е лято. От 10 години посрещаме Джулай морнинг тук, защото има места за диво къмпингуване, макар да ни е страх, че ще ни забранят и това в близко време. Почти не останаха места по морето, където да няма бетон. Пътят вече е асфалтиран, което е знак, че скоро ще строят и тук”, опасява се тя.

Групата, в която е Хриси, наброява 20 души. Всички те са стари приятели от различни краища на България, а Джулай морнинг е един от малкото поводи да се съберат заедно веднъж годишно, за да се включат в най-варненския и най-бунтарския ритуал, в който личността се освобождава символично от оковите на делника с неговите задължителности, порядки и лицемерие.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама