Първи арести заради терористичната атака в Тунис

17:14, 29 юни 15 / Свят 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи арести в Тунис свързани с терористичното нападение в курорта Сус в петък, при която бяха убити 39 туристи. Сред жертвите има британци, белгийци, германци, ирландци, французи, португалци и украинци. Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атентата, а британското външно министерство предупреди, че съществува опасност от още подобни атаки в тунизийските курорти. 

Министърът на вътрешните работи на Тунис Мохамед Наджим ал Гарсали съобщи, че властите са арестували група заподозрени. Вътрешният министър обяви и намеренията на министерството да въоръжи полицията по курортите в страната. 

"Ние сме приятели, срещу един враг", заяви министърът на вътрешните работи на Тунис, обръщайки се към своите колеги от Великобритания, Германия и Франция.

По-рано вътрешното министерство на Тунис съобщи, че ще изпрати допълнителни полицейски сили в хотелите и крайбрежните туристически зони, за да засили мерките за сигурност в Сус и други курорти.

В събота в Сус беше организиран "марш срещу тероризма" от граждани на Тунис. През март тази година при друг атентат в Националния музей на Тунис "Бардо" загинаха 24 души

Терористичното нападение в петък беше обявено като най-смъртоносното в новата история на Тунис. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама