Обучение по новия механизъм по деинституционализация започна в Сливен

17:37, 29 юни 15 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото от серия обучения за членовете на Областния координационен механизъм по деинституционализация (ОКМД), който беше учреден към областния управител преди по-малко от месец, се провежда в Сливен. Темата е „Лобиране и застъпничество за добро управление на процеса на деинституционализация на областно ниво” – обучителен модул в изпълнение на дейностите по проект „Областен координационен механизъм – модел за ефективно сътрудничество и взаимодействие между гражданския сектор, регионалните и общински структури” на неправителствената организация „Надежда и домове за децата” – клон България. Финансирането се реализира по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Областният управител Димитър Сяров постави началото на двудневното обучение със своето приветствие, заявявайки отново своята лична ангажираност и готовността на екипа на Областна администрация Сливен за съдействие на последващите дейности в процеса на деинституционализация:

„Радвам се да видя, че новото начинание, което започнахме заедно само преди няколко седмици на теория с учредяването на Механизма, вече действа и на практика с първото обучение на представителите на институции. Причината да сме тук в момента е общото желание на всички нас да подобрим начина на живот на децата – най-важният ресурс на обществото, в чието обгрижване не трябва да се правят компромиси. Ето защо аз и служителите на Областна администрация сме на разположение с всичко, с което може предстоящите обучения и съпътстващи дейности да протичат по най-ефективния начин”, каза областният управител.

Съставът на ОКМД включва представители на институциите - : общини на територията на област Сливен, Окръжен съд – Сливен и районните съдилища на територията на областта, Окръжна прокуратура - Сливен и районните прокуратури на територията на областта Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Сливен, Регионална здравна инспекция Сливен, Областна дирекция на МВР Сливен, Дирекции „Социално подпомагане“ – Отдели „Закрила на детето” в област Сливен, Регионален инспекторат по образованието - Сливен, неправителствени организации, болници, в които има родилни отделения.

Председател на ОКМД е областният управител, а заместник-председател – ресорният заместник областен управител Веска Вълчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама