Вдигат паметник на Тервел в центъра на Стара Загора

14:50, 30 юли 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Стара Загора подкрепи предложението за изграждане на паметник на кан Тервел в Стара Загора. Монументът ще бъде поставен на мястото на бившия Стар съвет, източно от парк „Пети октомври“.

Мотивите за избор на мястото  са, че паметникът на Тервел трябва да бъде в центъра на града, където се реализират множество културни и социални събития. Становището бе подкрепено и от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и от Експертния съвет за териториално устройство.

По време на юлското редовно заседание на местния парламент бе разгледана и гласувана Общинската програма за закрила и развитие на децата, актуализиран бе списъкът на средищните училища в общината за новата учебна година, както и финансирането на маломерните паралелки.

С мнозинство, старейшините подкрепиха и бюджетната прогноза на Община Стара Загора за периода 2016 – 2018 г. на постъпленията от местни приходи и разходите от местни дейности. В проекта за бюджет на Общината за 2016 година и прогнозата за 2017 и 2018 година не се предвижда поемане на нов общински дълг, стана ясно по време на сесията.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама