Депутати, партийни функционери и представители на местната власт с пропуски в имотните декларации

16:29, 30 юли 15 / Политика 25 867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членове на ръководства на партии, няколко депутати, областни и зам. областни управители, кметове и зам.-кметове са забравили да декларират в имотните си декларации дялове в дружества, акции или имоти на съпрузи и деца, показва  проверката на Сметната палата. 

Тя е направена само за встъпителните и заключителните декларации на хората във властта – тоест декларациите, които се подават при встъпване в длъжност и при напускане. Предстои да се обявят и несъответствията в имотните декларации, които държавниците подават всяка година. 

Настоящата справка е установила 91 несъответствия, но не особено драстични. Най-често се касае за забравено деклариране на ниви, имоти на съпрузи и деца и дялове в дружества. 

Констатираните несъответствия не са особено големи – държавниците и партийните функционери са забравили за ниви, имоти на съпрузи и деца, дялове в дружества.

Депутатът Поли Карастоянова, например, е пропуснала да декларира данни за съпруга - притежаван урегулиран поземлен имот с площ - 475 кв.м. в с. Малък Извор, общ. Ябланица.

Депутатът Росен Петров от "България без цензура" например не е декларирал притежавани дялове в "БРЕЙН КЪМПАНИ" ООД, гр. София.

Славчо Бинев от Патриотичния фронт е забравил за притежаван от непълнолетното си дете апартамент в София от 45 кв.м.

Валентин Павлов от Реформаторския блок не е декларирал дялове в "ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР ЕО-ДЕНТ" ООД, "ГРУПОВА ПРАКТИКА ЗА ПЪРВИЧНА ДЕНТАЛНА ПОМОЩ ЕО ДЕНТ-2" ООД, "ВЕО" ООД, както и данни за съпругата - притежавани дялове в "ЦАЙХ" ЕООД, всички в гр. Перник.

Депутатът от БСП Димитър Димитров е забравил, че съпругата му има три ниви в Пазарджишко, а Иван Станков от АБВ не е декларирал притежавано пасище, мера с площ от 2,489 дка и лозя с обща площ от 4,695 дка в с. Ружица, общ. Болярово.

Петър Беков от ГЕРБ не е съобщил, че съпругата му има дялове в "АМБУЛАТОРИЯ ЗА ИЗВЪНБОЛНИЧНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ПО ДЕТСКИ БОЛЕСТИ - ИНДИВИДУАЛНА ПРАКТИКА - Д-Р ПЕТЯ БЕКОВА" ЕООД, гр. Ихтиман. 

Нурие Тефикова Црънгалова, Зам.областен управител на Разград не е декларирала, че съпругът й  притежавани дялове в "ЛЕОРДА-07" ЕООД, гр. Лозница и залесена горска територия с площ от 12 дка в с. Медени поляни, общ. Велинград. 

По закон в случаите, когато е съставено заключение за несъответствие, председателят на Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Сигнализира се и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама