Рок жици разтърсват Стария Несебър

14:16, 29 авг 15 / Култура 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старата част на Несебър е подвластна на рок музиката през този уикенд. Снощи там започна Националният поп-рок фестивал, който тази година се радва на засилен интерес. В културната проява своя талант представят 16 групи и 44 индивидуални изпълнители, съобщиха от местната Община.

Фестивалът има конкурсен характер. Изпълненията се оценяват от жури в състав Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР, Веселин Тодоров – създател и композитор на група „Фактор“, Иван Лечев – музикант група „ФСБ“, Звездомир Керемидчиев – музикант в група „Ахат“.

Сред любопитните факти от историята на културната проява е, че от сцената й тръгват по своя път на славата групи и индивидуални изпълнитeли като „Анимационерите“, „Рокада“, „Ахед“, „Афекшън“ „Силует“, „Пърфект стрейнджърс“.

Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и има за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт.

Гала концертът и награждаването на отличените е в неделя от 18 часа на сцената на амфитеатъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама