Медали за Шуменския университет от Университетските игри в Камчия

14:47, 29 авг 15 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медали от баскетбол 3 на 3 за мъже и от плажен волейбол за жени са завоювали студентите на ШУ „Епископ Константин Преславски’.

Изключително оспорвани и атрактивни са били финалните срещи в отделните дисциплини, играли се последните два дни от летните Университетски игри в Камчия, съобщават от Асоциация за университетски спорт "Академик".

При баскетбола 3 на 3 жени трети са УНСС, със сребро – Софийския университет, а златни медалисти са момичетата от Икономическия университет - Варна. В мъжките срещи първото място взе отборът на Югозападен университет "Неофит Рилски", който е с най-малката делегация на тези Игри. Малко не достигна на отбора на ИУ - Варна, които бяха надиграни от момчетата на Шуменския университет за златото.

В плажния волейбол при жените трети се нареди Шуменският университет, който досега бе три години шампион в летните Университетски игри. Срещата между ШУ и ТУ - София завърши с 2:0. Много оспорван мач се игра за златото между отборите на УНСС и Икономически университет - Варна. Мачът завърши с тайбрек в полза на УНСС, които пък за първи път печелят златото в историята на летните Игри.

Драматичната футболна среща между отборите на Лесотехнически и Технически университет, с червен картон и много гореща подкрепа от страна на публиката, в крайна сметка завърши с 1:0 в полза на ТУ - София. За бронзовите медали, с 1:0, се пребориха момчетата от Икономически университет - Варна, а четвърти останаха УАСГ.

Първо място в мъжкия волейбол завоюва тимът на Медицински университет - Варна с категоричното 2:0 срещу Първи отбор на ТУ - София. За трето място се пребориха момчетата от Софийския университет, побеждавайки с 2:1 Втория тим на ТУ - София.

Във финалните срещи на плажния тенис МУ - Варна отстъпи първото място и при мъжете, и при жените. При мъжете спечели ТУ - София, а в срещата при дамите победи отборът на УНСС.

Дисциплината, в която се включиха най-много участници и традиционно протече при най-голям интерес от страна на публиката, бе плажната щафета. С най-добро време от всички девет отбора в щафетата, бе Медицински университет - София. Малко не достигна на изключително мотивирания отбор на Лесотехническия университет и те останаха втори. Бронзът взе тимът на Софийския университет.

В тениса на маса при мъжете златен медалист е Цветомир Янков от МУ - Варна, а при жените шампион е Михаела Иванова от ТУ - София. При двойките - отново момчетата от МУ - Варна  (Цветомир Янков и Хрисимир Тодоров) спечелиха златото, а при двойки жени - студентките от ТУ - София (Михаела Иванова и Маргарита Цветанова) триумфираха със златните медали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама