БСП се прицели и в шести кметски стол в област Добрич

15:50, 29 авг 15 / Политика 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В момента имаме пет от осем кметове в областта, включително и Балчик. Силно се надявам да повторим този резултат с много сериозно шансове за пробив в Каварна и много сериозно влизане в политическата надпревара в Добрич“, заяви на пресконференция областния лидер на партията Росен Карадимов.

На нея бяха представени номинираните за кметове на общини в област Добрич от БСП. Присъстваха народният представител проф. Светла Бъчварова, както и част от кандидатите за кметове, издигнати от партията – Мая Димитрова – кандидат за Добрич, Нина Ставрева – Каварна, Валентин Димитров – Ген. Тошево, Тошко Петков – Добричка, Георги Тодоров – Шабла.

Според Карадимов, изборите в Добрич не са предрешени, като разчетите показват, че втори тур е напълно възможен. Лидерът на областната организация посочи, че с кандидатурата на Мая Димитрова БСП влиза в сериозната интрига на изборите в Добрич. Тя е утвърдена и като водач на листата за общински съветници. „Смятаме, че политически дойде времето БСП да предложи ясна алтернатива по отношение на Добрич“, заяви Карадимов. Той подчерта, че за БСП не по-малко важно от кметската надпревара е броят общински съветници и влиянието, което на партията в общинските съвети. „За нас е ключово в Добрич по такъв начин да проведем кампанията, че да не позволим абсолютно мнозинство на ГЕРБ в общинския съвет. Това ще означава един съвсем друг тип управленска, психологическа и политическа ситуация в града“, заяви Карадимов.  

Според него, докато в Добрич се очертава дамски дуел, то в Каварна Нина Ставрева ще бъде свежия полъх на иначе очертаващата се доста консервативна и позната среда, която ще участва в кметската надпревара там. Той определи кандидатурата на Тошко Петков като изключително подходяща за община Добричка, която е един от символите на БСП в национален план с шест поредни мандата.

За нас местните избори са изключително важни. На тези избори ние показваме наистина това, което считаме, че кметовете трябва да правят с техните лица и възможности да реализират проблемите на общините, а те не са малко в област Добрич, заяви народният представител Света Бъчварова.

Росен Карадимов заяви, че ще се следи за негласни политически договорки, които е възможно да се реализират в областта. Ще се следи поведението на ГЕРБ в Тервел, както и за възможна релация в поведението в общините Добричка и Тервел. Другият невралгичен пункт ще е дали ДПС ще издигне кандидат в град Добрич, а ако това не стане, ще се внимава накъде преливат гласовете им.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама