Екипи на ДАНС и спецпрокурори борят успешно контрабандата у нас

14:34, 30 авг 15 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и наблюдаващи спецпрокурори, които непрекъснато ходят на работа на различни от постоянните им места, са се оказали успешната формула в борбата с контрабандата. Това заяви по време на закриването на осмия летен университет на МГЕРБ край Варна премиерът Бойко Борисов.

По думите му екипите се състоят от по 12 човека, разпределени по ресори, свързани с петрола, цигарите и захарните изделия. При работата са изкарани всички масиви от полицейските поделения и митниците. Така, като резултат, са усвоени много повече средства в сравнение с предходния период, отчете премиерът.

Той подчерта, че всички тези пари, които са отивали при контрабандистите и са "замърсявали" и администрацията, сега се пренасочват към бюджета. "Далеч съм от мисълта, че това ни е таванът", отбеляза Борисов и обясни, че тепърва резултатите от работата ще се увеличават. Конкретните цифри от последното тримесечие ще излязат след дни, но това, че приходът продължава да расте е очевидно, категоричен е премиерът. По думите му именно продължавайки по този начин ще бъдат осигурени пари за пенсионерите, за инфраструктурата, ще се запълни и огромната дупка в бюджета, допусната от правителството на Пламен Орешарски.

В изказването си по време на младежкия форум Бойко Борисов засегна и проблема с бежанската вълна, която определи като цунами, което заплашва България. "Вече стотици хиляди минават от границите и поради спецификата на бежанската вълна – жени, деца, възрастни хора, е много трудно да бъдат възпирани. Но да бъдат възпирани не е човешко, защото там режат глави, това им касае животът. Това създава все по-голям дисбаланс в Европа", коментира премиерът.

Борисов допълни, че при тази ситуация основният принцип на Европейския съюз - свободното движение на хора, е поставен под въпрос. В момента масово държавите строят огради, нашите граници обаче са планини и се пазят трудно. Под въпрос много скоро ще бъде поставена и прочутата толерантност на Европа и бежанската вълна ще стане храна за нацисти и всякакви националистически движения, защото пришълците ще трябва да започнат работа и да се устроят, прогнозира премиерът.

Той е категоричен, че размириците в Сирия, Тунис и другаде са проблеми, които трябва да се решават на място с туширане на конфликтите. В противен случай случващото се ще бъде огромно изпитание за всички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама