Трайно спадна заболеваемостта от варицела в Русенско, леко се увеличиха ОРЗ-тата

15:03, 30 авг 15 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трайно е спаднала заболеваемостта от варицела в Русенска област, сочи справка с информационния бюлетин на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). След като през юли имаше значително увеличение на броя на заразените, вече втора седмица те са съвсем малко – два в периода от 14 до 20 август, при 3 за предходия и до 19 седмично преди това.

Има увеличение обаче на заболелите от остри респираторни заболявания (ОРЗ). След като цял месец те бяха 27,74 на 10 000, през третата седмица на август, през която имаше краткото захлаждане, броят им е достигнал 41,27 на 10 000.

Остават доста и заболелите от ентероколи – 19 нови случая са открити само за една седмица Те бяха над 10 седмично и преди това. Тази зараза продължава да разваля лятото на много русенци, след като за пореден 7-дневен период държи рекорда за брой заболели в сравнение с всички останали оплаквания, които се следят от РЗИ и то взети заедно.

След останлите заразни болести има нови 4 случая на кампилобактериоза, по един от салмонелоза, колиентерит, ротавирусен ентерит и заболяването на бедността и недохранването – туберкулоза. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама