Само част от реформаторите отиват заедно на изборите през октомври

15:46, 30 авг 15 / Политика 25 740 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След месеци преговори за единна регистрация на всички формации в Реформаторския блок за местния вот през октомври, само три от формациите са постигнали съгласие.

ДСБ, БЗНС и НПСД ще се явят с единна регистрация на местните избори през октомври. Това съобщи лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок, Радан Кънев.

„Взехме това решение, за да гарантираме дясно мнозинство в повечето общински съвети в страната и да не се стига дотам общините да се управялват от ГЕРБ и ДПС. Надявам се такова да бъде постигнато с всички партии", заяви Кънев.

Лидерът на ДСБ няколко пъти подчерта като задължително условия за предстоящия местен вот изграждането на силна десница.

"Общото явяване на РБ с единна регистрация на предстоящите местни избори е задължително за доброто развитие на страната. Задължителна е по-голяма консолидация между политическите сили на Реформаторския блок и изграждане на единна, силна десница. Българските общини имат нужда от много силна политическа алтернатива. Това, което наблюдаваме, е безобразно прахосничество на пари, които са на всеки отделен български гражданин", подчерта Радан Кънев.

Той добави още, че 8-годишната доминация на ГЕРБ не е довела страната до нужната промяна.

"На не малко места ще покрепим ГЕРБ, на не малко ГЕРБ ще подкрепи наши кандидати. Ако има генерален извод той е, че 8 годишната доминация на ГЕРБ не води до нужната промяна. По-важна за България е друга гледна точка – тази, която виждаме в парламента. Когато групата ни е разпиляна, решенията се взимат от ГЕРБ и ДПС", добави лидерът на ДСБ.

Като основен опонент на кметските избори Кънев посочи БСП и ДПС и особено възможността двете партии да упражняват властта заедно.

Само след два дни изтича поредният ултиматум на Двигение "България на гражданите" за обща регистрация на петте партии от блока. По-рано днес лидерът на партията Меглена Кунева посочи пред БНР, че партиите в Реформаторския блок в момента работят активно заедно за единното явяване на вота. Тя посочи, че ръководителят на предизборния щаб на РБ и зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски е успял да постигне съгласие между формациите за единно явяване в над 90 на сто от местата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама