Отношенията в Реформаторския блок съвсем се обтегнаха

19:15, 30 авг 15 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отношенията в Реформаторския блок съвсем се обтегнаха часове, сбед като три от формациите обявиха, че ще се явяат на изборите през октомври с единна регистрация – ДСБ, БЗНС и НПСД. От партията на Меглена Кунева и от СДС изпратиха остра декларация до медиите, в която изразяват „категоричното си несъгласие с опитите на партньорите ни от Реформаторския блок – ДСБ, НПСД и БЗНС - да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите”.

По повод новината от трите партии от по-рано днес те обявяват, че то е „ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии”.

„От ДБГ поискахме единна регистрация на реформаторите за местния вот още на 18 април 2015 г., след което още 6 пъти различни форуми на ДБГ официално потвърдиха тази политическа позиция. Съюзът на демократичните сили на 9 юли заяви позицията си за единна регистрация при спазване на Учредителното споразумение на РБ от декември 2013 г.”, припомнят от там.

„Несъгласуваната акция, на която сме свидетели, е тревожна и изразяваме силното си политическо притеснение, че е пореден опит за бламиране на Учредителното споразумение и заменянето му със задкулисни договорки, за които СДС и ДБГ не са информирани. За утре, 31 август, са предвидени преговори за единната регистрация и ние приемаме днешния акт като опит за тяхното бламиране”, пише още в позицията.

Според авторите ходът на партньорите им обезсърчава структурите по места и дава предимство на опонентите им.

„Призоваваме партньорите ни от РБ към повече почтеност и колегиалност при обявяване на политически позиции от името на коалицията”, се казва в заключение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама