Депутатът Георги Кадиев с петиция срещу застрояването на столичните паркове

23:40, 30 авг 15 / Политика 25 832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от БСП Георги Кадиев ще внесе петиция до кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет с искане за незабавно прекратяване на строежа зад „Софияленд“, както и на застрояването на зелените площи в столицата. Това обяви Кадиев в публикация на страницата си във Фейсбук.

„Утре внасям до излязлата в нелегалност Фандъкова и Столичния общински съвет петицията за спиране строежа зад "Софияленд" и промяна на статута на няколко подобни терена обратно в паркова зона“, се казва още в публикацията. От написаното от Кадиев става ясно, че петицията е подписана от 550 души, на които социалистът благодари.

„Знам, че много повече биха подкрепили, но нещо ги възпира: било мързел, било страх, а може би това, че е инициирано от "червен". В случая цветът няма значение- аз гласувах против този Общ устройствен план през 2009 г. и просто отстоявам същата позиция. Къде бяха тогава Реформатори, сини коалиции, ВМРО - та, Атаки и т.н.? Гледаха ГЕРБ влюбено в очите.

Ако оставим това да мине, вече са подготвени и разрешенията за „Софияленд“, Южния парк и за парка срещу УНСС“, пише още Кадиев.

В публикацията си депутатът твърди, че е разговарял с общински съветници за извънредна сесия на Столичния общински съвет с една – единствена точка – промяна на Общия устройствен план и спиране на строителството в парковете в столицата. Очаква се петицията да бъде внесена още в понеделник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама