Форум-театър представят в Стара Загора

07:06, 29 сеп 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци ще представят форум-театър пред младежка аудитория в Стара Загора днес. Инициативита е подкрепена от Общинския център по зависимости.

От 17.00 часа, в актовата зала на ул. „Цар Иван Шишман” № 96, доброволци на „Център за европейски инициативи” ще представят форум-театър пред ученици от Х-ти клас на Природо-математическата гимназия „Гео Милев”.

Форум-театърът, чийто създател е бразилецът Аугусто Боал, е атрактивен метод за представяне на конкретни проблемни ситуации по нов начин посредством театъра, така че да се насърчат активността и социалната ангажираност на младежите чрез публични дебати, отработване на проблема по игрови начин и постигане на промяна.

За своята малка пиеса „Изгубена Станка”, „актьорите” - доброволци ще претворят реална житейска история, свързана с превенцията на алкохолната зависимост, а учениците от ПМГ „Гео Милев” не само ще наблюдават разиграването на конкретната проблемна ситуация, а и неусетно ще се ангажират, като се включват и променят действията и реакциите на героите в пиесата, предлагат различни решения, показват своята гледна точка и изразяват личното си отношение към представеното на сцената. Те няма да са просто свидетели на действието, а ще се превърнат в активни участници с възможност  да предложат промяна и да намерят сериозни и практически решения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама