Ученици от Търговище участваха в Европейската седмица на движението

07:40, 29 сеп 15 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много положителни емоции, физическа активност, спорт, музика и танци учениците от Първо средно общообразователно училище „Св.Седмочисленици” в Търговище се включиха в предизвикателството на Европейската седмица на физическата активност и спорта.

Събитието се проведе от 21 до 27 септември. То е част от кампания, в която тази година вземат участие 38 държави от Европа. Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Целта на кампанията е 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година. Три са основните принципи, на които е изградено събитието - да се повиши информираността относно ползите от физическата активност, да се насърчи редовното спортуване и да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

С тези принципи се съобрази и търговищката гимназия. През първия ден под мотото „Да танцуваме заедно в голямото междучасие” малки и големи ученици танцуваха веселия танц „Пингвините” и български народни хора.

На следващия ден, хубавото време привлече много участници в урок по зумба на открито. Същият ден, обявен за Европейски ден на спорта в училище, на спортните площадки, в гората, в близкия парк се проведоха различни игри, в които се включиха и най-малките.

Голям интерес от страна на учениците предизвикаха заниманията на новоизградения  през ваканцията фитнес център на открито. Той е реализиран със средства от бюджета на училището и е резултат от анкетно проучване сред учениците за желанията им за спортуване, проведено в края на миналата учебна година.

Равносметката – над 400 души от училището приеха предизвикателството за здравословно движение.

"Насърчи се участието в различни видове спорт, а новият фитнес център показа подобрените възможности на училището за достъп до спорт и физическа активност. Така в пълнота отговорихме на глобалните принципи на кампанията. Най-важното, разбира се е, че си дадохме здравословен и много приятен старт на новата учебна година, с обещание за редовни физически занимания", обявиха от гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама