Дъжд и бурен вятър връхлитат Варна под оранжев код за опасност

07:54, 29 сеп 15 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Код "оранжево", или втора степен на опасност от интензивни валежи, придружени с бурен вятър, обявиха синоптиците от БАН за Варненска област. За днес се прогнозират значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв.м. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. Подобна ще бъде обстановката и в областите Шумен, Ямбол и Сливен, а Бургас е под червен код за опасно време.

Паралелно със северния вятър в страната ще нахлува студен въздух и температурите ще продължават да се понижават. За Варна максималната стойност няма да надхвърли 17 градуса. Температурата на морската вода е по-висока – около 23 градуса, а прогнозираното вълнение е от 3 до 5 бала в открито море. Пристанище Варна и всички плавателни канали са затворени заради силен вятър, информират от трафик центъра на порта.

Оранжев код при дъжд предупреждава, че са възможни прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Налице са и опасности при шофирането заради намалена видимост и аквапланинги. При оранжев код за бурен вятър трябва да сме готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети.

Уважаеми читатели, очакваме вашите сигнали, снимки и клипчета от неблагоприятната метеорологична обстановка на редакционната ни поща: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама