Оранжев код за Сливенска област

08:15, 29 сеп 15 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За значителни валежи и силен вятър в Сливенска област предупреждават синиптиците. Обявен е втория по сила – оранжев код. Очакват се валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв.м. Още три области от източната част на страната са под оранжев код – Ямболска, Шуменска и Варненска.

За Бургаска област кодът е червен. Очакваните валежи там за денонощието са до 60-70 л/кв.м, а в крайните южни райони от областта се очакват и по-големи количества. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър.

От НИМХ предупреждават, че при обявен червен код за опасност големите населени области са застрашени от наводнения, съществува и риск за живота на хората. Опасности съществуват и при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг

За други 9 области в страната е в сила жълт код също за интензивни валежи и силен вятър. Това са областите Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Добрич. За област Кърджали е обявен само жълт код за силен вятър с пулсации до 25 м/сек.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама