Благотворителен концерт набира средства за болна учителка от Провадия

09:42, 29 сеп 15 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детската учителка Мая Иванова (на снимката) от град Провадия се нуждае от помощ, за да плати скъпоструващо лечение в Германия, предаде Провадия днес. През месец март 2015 г. на жената е поставена коварната диагноза "Тумор в областта на мозъчният ствол" (медула облонгата). Приета е за оперативно лечение в УМБАЛ "Софиямед", където е и оперирана, но безуспешно.

Тогава роднините на Мая се свързават с лекари от университетската клиника Виттен/Хердеке в Германия. Медиците, поели случая, са съобщили, че премахването на тумора ще струва 10 100,03 евро (19 695 лв.). След като сумата е внесена по сметка на болницата в Германия, през месец юли 2015 г. на Мая е извършена операция и туморът е напълно отстранен.

Транспортирането на жената обратно до дома е извършено с частна линейка от България, защото семейството й не може да си позволи предложения от немската клиника санитарен самолет, за който е трябвало да заплатят 15 хил. евро.

Към настоящият момент Мая е настанена за лечение и рехабилитация във Военноморската болница във Варна, защото след операцията е получила пареза на ръцете и краката. Проблемите за Мая и семейството й не спират до тук, те се увеличават в края на месец август, когато по електронната поща получават окончателната фактура за лечението й в Германия, чиято стойност е 45 971,79 евро.

Тази сума е непосилна за Мая и нейното семейство. Тя работи като детска учителка в ОДЗ "Снежанка" – гр. Провадия, а нейният съпруг е полицай в местното РУП.

За да събере сумата за доплащане, семейството на Мая е разкрило дарителска сметка в Банка ДСК-Провадия. Паралелно с това близките на жената организират благотворителен концерт, който ще се проведе на 30 септември, сряда, в местното народно читалище "Алеко Константинов 1884". Събитието започва от 19 часа, а стойността на билета е 5 лева. Участие в концерта ще вземат рок група "Огледално", вокалните изпълнители Димена Димова, Ния Антонова, Поля Живкова, Анатоли Боранов, малката Дея, ОДЗ "Снежанка", ОДЗ "Пролет", Вокална група "Мираж" при I ОУ "Христо Смирненски", Вокална група при СОУ "Димитър Благоев", Балет "Елит", Женски народен хор при читалище "Алеко Консантинов", Детски народен хор при II ОУ "Иван Вазов", Танцов състав - Диляна Горанова, Танцов състав - Мануел Генчев и гайдарят Гриша Ганчев.

Всеки може да преведе своята скромна лепта по дарителската сметка за Мая:

Банка ДСК ЕАД, клон Провадия

Мая Николаева Иванова

IBAN: BG13 STSA 9300 0022 9186 28

BIC: STSABGSF

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама