Кристалина Георгиева се надява България да не стане „гореща точка“ в бежанската криза

09:54, 29 сеп 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Надявам се България да не стане „гореща точка” в бежанската криза. Именно заради това трябва да изпращаме всичко необходимо на местата, където има най-големи проблеми. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева пред Нова телевизия.

„Ние създаваме тези т.нар. „горещи точки” там, където има най-силен натиск от бежанци, но не беше толкова отдавна, когато именно на нашата граница имаше напрежение и в България дойдоха бежанци от Турция. Затова ние трябва да подкрепяме идеята за такъв капацитет, който бързо може да бъде пратен там, където нуждата е най-голяма“, заяви Георгиева.

Тя добави, че много по-ефикасно ще бъде да се помага на определени територии, приемащи основния поток от бежанци. Така ще се избегне моментът на чуденето какво да се прави, когато имигрантите дойдат на територията на Европейския съюз.

Георгиева беше категорична, че Европейският съюз ще помогне на България при необходимост. Тя обаче не уточни в какво ще се изразява помощта – дали ще е финансова или логистична. Все пак до момента страната ни е получила над 12 млн. евро от Европа при първия сериозен бежански проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама