Ученици от Шумен със сертификати и значки от курс за онлайн-безопасност

16:48, 29 сеп 15 25 872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестокласници от III ОУ „Димитър Благоев“ получиха  сертификати и значки след успешно преминато обучение за онлайн- безопасност.Те има бяха връчени от началника на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Учениците , които са и участници в Детска полицейска академия, научиха кои са най-често срещаните опасности в интернет и  какви са начините за тяхното предотвратяване. Отрядът „Киберскаути“ ще предаде получените знания на своите връстници. Успоредно с учениците с програмата бяха запознати и учителите. 

Преди и след началото на обучителната програма с  лектори от Фондация“ Приложни изследвания и комуникации“, всички ученици попълниха анкетни карти.

Оказа се, че в края на двудневния период  информираността  за най-големите рискове на децата в интернет пространството е  в пъти повече.

Учениците са готови да помагат със съвети на своите връстници - как и от кого да потърсят помощ, когато  попаднат в рискова ситуация.

Организатор на образователната кампания е Министерството на вътрешните работи с финансовата подкрепа на „Теленор” България.

На 9 февруари догодина, при отбелязване на Деня за безопасен интернет  министърът на вътрешните работи ще връчи награди  на  киберскаути, които предложат  най-оригиналната и полезна дейност за информиране на най-честите прояви на рисково поведение на деца в интернет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама