Продават поморийския комплекс „Атриум” за над 5 млн. лв.

17:23, 29 сеп 15 25 2404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баровският увеселителен комплекс „Атриум” в Поморие е обявен за публична продажба, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Станимира Николова при Бургаския окръжен съд вади на търг заведението с начална цена 5 372 338 лв. Причината за продажбата е дълг на фирмата „Бляк Сенд Ризорт” АД към „Еврокапитал - България” ЕАД.

Търгът започва на 2 октомври и в рамките на месец кандидат-купувачите ще могат да подават своите оферти в канцеларията на Районен съд – Поморие. Предложенията ще бъдат отворени на 3 ноември пак там.

Справка в Търговския регистър показва, че „Бляк Сенд Ризорт” е управляван от четиричленен съвет на директорите, в който влизат Марияна Николова, Атанас Митрев, Георги Мицов и небезизвестната Бисерка Хънкова. Дамата е изпълнителен директор на суперлуксозния Гранд Хотел Поморие, който беше собственост на Митко Събев, а неговата фирма „Петрол холдинг” притежаваше 88,98 % от задлъжнялото дружество „Бляк Сенд Ризорт”.

Самият комплекс „Атриум” е открит с пищен коктейл лично от Митко Събев през ноември 2008 г. Сред гостите личаха мастити бизнесмени, артисти, политици, общински съветници и кметове, а в пиано бара пя примата на българската естрада Лили Иванова.

Нещата обаче се обърнаха през 2013-2014 г., когато Митко Събев и руският му съдружник Денис Ершов се скараха и поведоха война за овладяване на „Петрол Холдинг“ АД и дъщерните му дружества.

Самият взискател по продажбата на „Атриум” - „Еврокапитал - България”, в момента се води собственост на „Нафтекс Петрол“. В съвета на директорите са Димитър Петков Димитров, Кирил Вълканов и Катерина Денева – Георгиева. „Еврокапитал - България“ притежава 36 петролни бази (апорт на „Нафтекс Петрол“), Интерхотел „България” в Бургас и две административни бази.

Известно е, че през ноември 2013 г. "Еврокапитал" сключва договор за залог с "Петрол холдинг" върху дяловете на три други дъщерни дружества – "Балнеохотел Поморие", "Морско казино" – Варна и "Транскарт файненшъл сървисис", пише "Капитал". В началото на декември част от най-ценните активи на холдинга преминават под управлението на основния му кредитор – Корпоративна търговска банка (КТБ) и са изкупени от дружество, свързано с банката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама