Попова: Ако показваме на бежанците, че са нежелани, у тях ще се затаи гняв и омраза

18:12, 29 сеп 15 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Трябва да сме по-смирени и да помагаме на хората, които имат нужда от помощ”, каза вицепрезидентът Маргарита Попова в Разград в отговор на въпрос на  разградчанин защо бежанците в България консумират три пъти повече отколкото нашите граждани. Тя отбеляза, че от този въпрос много я заболяло не за друго, а защото знае, че много хора са в състояние да го зададат. „Няма неудобни въпроси, има неудовлетворителни отговори”, заяви Попова и обясни, че не е правилно Балканите и Източна Европа да се възприемат като място, където живеят безсърдечни хора, които не знаят какво значи състрадание.

„Между бежанците има хора, които не са толкова бедни и гладни, но в тези групи има хора, които наистина бягат от войната”, отбеляза вицепрезидентът. Според нея не може да не съжаляваме майките, които носят на ръце своите гладни, голи и плачещи деца, с които бягат от войната. Ако показваме на бежанците, че са нежелани, у тях ще се затаи гняв и омраза, които след време могат да се обърнат срещу нас, каза вицепрезидентът. По думите й тогава вместо да работят и да се грижат за семействата си, те ще посегнат към оръжието и ще поемат пътя на една структура, за която говори цял свят  - Ислямска държава.

„За да не се случва това трябва да сме по-смирени и да помагаме на хората, които имат нужда от помощ”, допълни вицепрезидентът Маргарита Попова.

Тя бе в Разград, за да открие часовете по демокрация и право в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. Вицепрезидентът посочи, че се гордее с програмата „Часове по демокрация“, която е съвместен неин проект и германската фондация за международно правно сътрудничество. Преди Разград, курсът успешно вече е провеждан в четири училища в страната - Ловеч, Благоевград, София и Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама