Започва "Ръкописът" - първото риалити с културна тематика

21:18, 29 сеп 15 / Култура 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре българските зрители ще станат свидетели на нещо непознато в телевизионния ни ефир - риалити предаване на културна тематика. На фона на формата "Биг брадър", който се излъчва в момента, по БНТ започва "Ръкописът" - първото българско риалити за писатели.

Новото предаване в националния ефир предизвиква известни писатели и дебютанти да изпратят своите неиздавани текстове. В рамките на месец жури е прочело, оценило и избрало най-добрите сред повече от 200 произведения. От тях едва 72 ще бъдат представени в ефир. Това обаче е новото предизвикателство за авторите, които ще трябва да демонстрират писателските си умения в реално време.

В първия епизод в сряда ще бъдат представени група от 12 души, които ще преминат през различни изпитания, за да демонстрират въображение, талант и умение да реагират в трудни ситуации. Единствената допирна точка с риалити форматите, които преобладават е, че в първия епизод зрителите ще чуят личните истории на участниците, както и истината за това, което ги е провокирало да започнат да пишат.

От 12 човека утре само един ще се класира за големия финал. Наградата за победителя е повече от ценна - неговият роман ще бъде издаден от "Сиела".

Разбира се, "Ръкописът" е подкрепен от популярни съвременни писатели, сред които са Георги Господинов, Георги Мишев, Алек Попов, Илия Троянов, Елена Алексиева, Владимир Тодоров, Александър Секулов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама