Русенски представители се включиха в обсъждане на бежанската криза на заседание на Дунавските региони

16:34, 30 окт 15 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 30.10., Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, взе участие в 23-тата Конференция на административните ръководители към Работната общност на Дунавските региони. Информацията съобщават от кабинета на русенския губернатор. 

Дневният ред на срещата обхвана доклад относно резултатите от дейността на Председателство Баден-Вюртемберг, както и отчет за дейността на създадените към Работната общност на Дунавските региони и Съвета на Дунавските градове и региони работни групи в областта на културата, науката и образованието, икономиката, туризма и транспорта, устойчивостта, енергията и околната среда, гражданското общество, местните действащи лица и социалните работи.

По време на срещата бе приета съвместна декларация за позицията на Работната общност на Дунавските региони и Съвета на Дунавските градове и региони относно въпросите с отношение към миграцията и бежанската криза.

Преди да се премине към закриване на сесията, официално бе предадено новото Председателство на Работната общност на Братислава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама