Министър Лукарски: Работниците във ВМЗ ще получат коледни надбавки

17:14, 30 окт 15 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Към момента ВМЗ е на печалба, което позволява тази Коледа за първи път от 4 години да изплатим надбавки в пълен размер, съгласно клаузите на Колективния трудов договор."

Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който днес се срещна с работниците в предприятието. Тази надбавка ще бъде в размер на една минимална заплата, което е 6 пъти по-високо от изплатеното за Коледа 2014 година, поясни той. През 2013 година пък изобщо не са изплащани надбавки.

От встъпването на новото ръководство на ВМЗ през септември до момента са сключени нови договори на стойност 140 млн. лв., а до края на годината се очакват поръчки за още 100 млн. лв.

Новите договори се сключват при много по-добри продажни цени на произвежданите във ВМЗ изделия. Средната заплата в предприятието е нараснала с около 15 на сто.

Министър Лукарски обяви, че предприятието наема нова работна ръка. Новоназначени през октомври са 100 човека, а до края на годината ще бъдат наети още 300 човека.

"Благодаря ви за добрата работа и вярвам, че резултатите ще бъдат още по-добри. ВМЗ е моя кауза, вярвам че предприятието има бъдеще и тепърва ще виждаме все по-добри резултати", заяви още министър Лукарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама