Административният съд в Разград образува още две дела срещу решения за избор на кмет

17:35, 30 окт 15 25 787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Разград ще разгледа на 4 ноември две дела по оспорване на решения на Общински избирателни комисии, съобщават от съда.

Първото дело е образувано по жалба от независимия  кандидат за кмет на лознишкото село Каменар Ниязи Хюсеин. Той оспорва решение на ОИК-Лозница, с което е избран за кмет на населеното място Ерол Тахсин от ДПС. Според протокола на Общинската избирателна комисия кандидатът на ДПС е получил подкрепата на 161 избиратели, само с един глас по-малко са тези, които са дали вота си за независимия Ниязи Хюсеин.

Второто дело е образувано по жалба на кандидата за кмет на исперихското село Драгомъж Ергин Хасан, издигнат от ДПС. Той оспорва решение на ОИК-Исперих, с което е избран за кмет Севгин Мехмед от партия „Обединена България”. Протоколът на ОИК сочи, че за кандидата на ДПС са гласували 76 души, кандидата на „Обединена България” е получил изборна подкрепа от 131 гласа, а за кандидата на БСП бюлетина са пуснали 11 избиратели.

Жалба за оспорване на изборен резултат е подадена и в Общинската избирателна комисия в Разград. Тя е против решението на ОИК, с което за избран за кмет на село Балкански на първи тур е обявен Тошко Илиев от БСП. Жалбата е подадена от Цветомир Стоянов, кандидат за кмет на селото, издигнат от НФСБ.

Според протокола на Общинската избирателна комисия за Тошко Илиев са гласували 57.55% от избирателите, Свилен Витанов от ГЕРБ е получил подкрепата на 28,06% от гласоподавателите, а Цветомир Стоянов от НФСБ – 14.39%.  Жалбата е препратена към Административния съд в Разград.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама