Бивш заместник губернатор на балотаж за кмет на сатовчанско село

21:24, 30 окт 15 / Политика 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият заместник областен управител на Благоевград в периода 2005-2009 година Сюлейман Арунов отива на балотаж за кметския стол в сатовчанското село Вълкосел тази неделя, сочат данните на Общинската избирателна комисия в Сатовча.

По данни на комисията, Арунов е спечелил 45,30% от гласовете на съселяните си. Той влиза в битка с досегашния кмет на населеното място Рамиз Билюков от Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Той е подкрепен от 37,44% от упражнилите правото си на вот вълкоселчани.

Балотаж тази седмица ще има и в най-голямото село в общината - Кочан. Там един срещу друг се изправят Юрий Моллов от ГЕРБ и настоящият управник Румен Орачев от ДПС.

Кметове още на първия тур си избраха селата Крибул, Плетена, Осина, Годешево, Ваклиново, Долен, Слащен, Боголин, Туховища, Фъргово и Жижево. В Крибул поста си запазва досегашния кмет Ибраим Шишков от ДПС. В Плетена досегашният управник Румен Арнаудов загуби битката от Радослав Кълков от ДПС. Осина си избра отново си избра Славчо Хаджиев от ГЕРБ. Евелина Чолакова от ДПС е новия кмет на Годешево. Пламен Братанов от същата политическа партия е управник на Ваклиново. Нов мандат печелят досегашните кметове на Долен и Слащен Валентина Мицикулева и Джеит Нейзир.

Боголин ще бъде управлявано от Бисер Караилиев, Туховища - от Шукри Шукриев, Фъргово - от Венцислав Кацаров и Жижево - от Бисер Младенов. Съотношението ДПС - ГЕРБ - БСП в селата от общината е 7:4:1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама