"На върха на ножа" отново тества кулинарни умения на институции в Русе
18:15, 23 ное 15
25
476
Шрифт:
В състезанието ще се включат 8 екипа, съставени от по 1 представител на институция и 1 ученик от ПГ по туризъм. Община Велико Търново, Общински съвет - Русе, Фондация "Русе - град на свободния дух", Комплекс за социални услуги за деца и семейства, Областна дирекция на МВР - Русе, Общински пазари - Русе, "Авалон индъстри" АД - Русе и Техническа гимназия "Стефан Банулеску" - Кълъраш са потвърдили, че ще се включат със свои представители.
Програмата предвижда началото на надпреварата да е в 9:30 ч. на 28 ноември. Всеки отбор трябва да приготви едно ястие в две порции. За целта ще разполага с 15 минути за подготовка на работното място, 60 минути за приготвяне на ястията и 15 минути за почистване на работното място.
Ястието трябва да бъде приготвено от отбора в две порции, поднесени в индивидуални чинии – една за журито и една за презентация пред гостите.
Състезанието ще се проведе и журира при стриктно съблюдаване на правилата на Клуба на професионалните готвачи – гр. Русе. Журито ще бъде в тричленен състав и ще се обяви предварително.
Едни от основните критерии за оценка за всички ястия са списъкът с продуктите и методът на работа. Всеки участник ще трябва сам да донесе продуктите си, по предварително направено от него меню.
Журито ще следи за процеса на подготовка и почистване на работното място след приключване на работата, последователността и начина на приготвяне, използвани модерни технологии, презентиране и сервиране, както и органолептични качества като вкус, цвят и визия.
Добави коментар