Внучката на Антон Безеншек не получи посмъртното му отличие за почетен гражданин на Пловдив

12:31, 29 ное 15 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поради напредналата си възраст внучката на Антон Безеншек - Елена Безеншек, не успя да присъства на паметния концерт и да получи посмъртното отличие на дядо си за почетен гражданин на Пловдив. Както Пловдив Topnovini.bg писа, създателят на стенографията в България бе удостоен с високото звание по повод 100 години от смъртта му. Антон Безеншек е и съучредител и пръв председател на Пловдивското певческо дружество.

Снощи на тържествена церемония с концерт в зала "Съединение" председателят на Общинския съвет Савина Петкова връчи плакети на Община Пловдив на членовете на делегация от Словения, които посетиха Града под тепетата като част от Българо-словенските дни, посветени на проф. Безеншек.

Гостите от Словения, водени от кмета на община Войник Бранко Петре, споделиха, че са останали впечатлени Пловдив и почитта към проф. Безеншек.

Кулминацията на вечерта бе концертът на хор "Евмолпея" и мъжкия хор "Антон Безеншек". Преди това бе подписан и меморандум за сътрудничество между хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" и училище "Антон Безеншек" в община Войник. След концерта присъстващите разгледаха фотографии, запечатали моменти от живота на проф. Безеншек в Пловдив, подредени в изложбата "Един словенец с българска душа".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама