Янка Такева одобри чистката на директори в училищата

14:42, 29 ное 15 25 878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дълбоко съм убедена, че подмладяването на управленските кадри в образованието е крайно наложително. Така председателят на Синдиката на българските учители  Янка Такева подкрепи предстоящото пенсиониране на директори и учители в цялата страна, което се обяснява от ръководството на образователното министерство с влезлите в сила промени в Кодекса на труда.

Самата Такева е начело на учителския синдикат вече повече от 20 години.

По думите й пенсионирането на директорите, навършили необходимата възраст ще се отрази добре, тъй като ще се въведе нов стил на управление.

Такева обясни, че през септември са освободени много учители, остават около 250-300. Директорите, които подлежат на пенсиониране пък са около 500.

„Всички казват, че трябва да влязат млади учители в системата, но ако някой иска да влязат млади кадри в училище, директорите не трябва да протестират, защото им е дошло времето. В края на краищата на всички идва това време, за да може да отворят пътя за кариерно развитие на младите хора“, посочи тя.

„Дефицит за директори няма. Не бъркайте учителите с директорите. На учителите някои директори им връчиха заповедите за пенсиониране в коридорите на училищата, вместо да ги поканят и да им благодарят”, каза още Янка Такева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама