Мая Манолова обяви война на топлофикациите

15:33, 29 ное 15 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Топлофикационните дружества в страната умишлено не събират целите задължения от абонати и винаги остава някаква сума, за да се започне ново изпълнително дело." Това заяви в Пловдив омбудсманът Мая Манолова, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Тя обяви, че започва битка срещу некоректното отношение на топлофикационните дружества към клиентите. Според Манолова маниерът да бъдат съдебно преследвани хора и да им се завеждат непрекъснато дела за неплатени сметки не е най-добрият начин за работа с потребителите.

Цари пълно безобразие в отношенията между топлофикационните дружества и техните клиенти, смята още Мая Манолова. Според нея хората трябва да бъдат защитени, защото са прави.

"В момента не може да се каже, защото се работи по казуса, дали със законодателни промени или с други мерки трябва да се реши проблемът, но всичко това трябва да бъде прекратено", заяви омбудсманът.

Манолова бе в Пловдив на среща със студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя изнесе лекция за защитата на гражданските права и ролята на омбудсмана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама