Саша Безуханова: Лидерът привлича хора с кауза

17:31, 29 ное 15 25 815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерство е да имаш визия, да знаеш посоката и да имаш харизма, така че хората, с които работиш, да вярват в идеите, които им предлагаш. Лидерът има способността да привлича хора с кауза. И тогава се случват големите промени. Това каза основателят на гражданската платформа MoveBG Саша Безуханова пред София Topnovini.bg. Тя е сред 100-те иновационни лидери на Европа в списъка „New Europe 100” за най-изявени иноватори в Централна и Източна Европа.

"Жената лидер прибавя към функциите си и инстинктивността да се грижи за децата си, интуицията й при вземането на адекватни решения при специфични ситуации и различния подход спрямо екипа, който ръководи", смята Безуханова. Според нея това дава допълнителен инструментариум на жените да бъдат добри мениджъри, да осъществяват идеите си и да създават устойчиви и добре работещи екипи. Като жена лидер тя не подценява качествата, резултатите и способностите на мъжете лидери, които ръководят значим бизнес или обществени процеси.

Нареждайки се сред 100-те европейски иноватори, тя сподели, че това е признание за иновационния подход за обществено развитие, който през последните две години развива заедно със своите партньори и екип в Move BG. А именно създаване на една среда, която комбинира онлайн и офлайн инструменти.

Платформата е място за среща, обмен и лансиране на конкретни идеи, които допринасят за позитивното развитие на държавата от хора, които споделят общи ценности. Чрез този формат за социално включване и участие се осигурява възможност на конкретни програми за устойчиво развитие да достигнат до по-широк кръг от хора, които споделят тези идеи, обясни Безуханова.

„Горда съм, че тези усилия са разпознати като модерен механизъм за развитие на обществото, който би могъл да бъде модел и за други държави“, каза още тя.

MoveBG организира предстояща среща-дискусия на тема „Престъпление и наказание – какво не е наред с наказателната политика на България“. „Това е четвъртата стъпка от пет поредни, в които ние коментираме различни аспекти за осъществяване на правосъдна реформа в България. Целта на програмата ни е да коментираме значими въпроси за осъществяване на ефективна правосъдна реформа, както и да ги преведем на по-разбираем за хората език“, каза тя. По думите й работеща, справедлива и функционираща за стандартите на добра демократична среда правосъдна система, е основополагаща за пълноценен живот на хората в държавата ни.

За инициативата „Вечери за наивници“ тя сподели, че това е място за среща на хората с различен професионален опит и представянето на конкретни временни предизвикателства по пътя на успешни организации. Целта й е да покаже примери на успешни хора и организации, които споделят провала като урок.

„Провалът е едно знание и опит, което ти позволява да продължиш напред с по-голяма мъдрост в това, което правиш“, каза Безуханска.

Седем от сто иновационни лидери на Европа са българи. Съоснователите на онлайн платформата за разработчици на приложение за дронове “Flyver” Антон Гаврилов и Тихомир Недев, един от най-младите членове на Европейския парламент Ева Паунова, която се занимава с ключови въпроси за Европейския съюз като дигиталния дневен ред и трансатлантическите отношения, секретарят по здравеопазване и иновации на президента Анна-Мари Виламовска, съоснователят и главен директор на Flipps Коста Йорданов, съоснователите на Bee Smart Technologies Иван Кънев и Сергей Петров, основателят и председател на Global Webit Series Пламен Русев.

Това са имената на останалите отличени българи в тазгодишното издание на списъка. Те са избрани от организаторите на базата на публични номинации и предложения от официалните партньори в категориите: бизнес, наука, медии и култура, общество и политика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама