Ексхумираха тялото на първата жертва на отровната ракия в Якоруда

17:52, 30 дек 15 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ексхумираха тялото на първата жертва на отровната ракия в Якоруда - 37-годишният Вайдин Мисанков. Малко преди обед служители на реда отцепиха гробищния парк на града, а съдебният лекар Яни Златин извърши аутопсия на тленните останки на младия мъж. След това трупът му отново бе положен в гроба. 

Вайдин е празнувал рожден ден на 25 декември в дърводелския цех на задържания бизнесмен Тайфи Мекльов. Той извадил 6-литрова бутилка с ракия и я дал на празнуващите. Часове по-късно мъжът се почувствал зле и потърсил лекарска помощ. В двора на Спешен център - Якоруда изпаднал в кома и издъхнал малко след това. Вчера от гурбет се върна и майката на Вайдин - Айше. 

„Загуби единствената си рожба. На гробищата бяхме само трима родственици на Вайдин. Лекарят взе проби и каза, че е починал от изпит метилов алкохол, както останалите четирима души. Мъката ни е огромна. Здраво и право момче си отиде от този свят по толкова нелеп начин. Виновните за този мор и смърт сред младите мъже трябва да си понесе наказанието", сподели чичото Мехмед Осман.

Припомняме, че вчера окръжният прокурор Георги Мадолев поиска да бъде направена ексхумация на тялото на първия загинал от съмнителния алкохол. Окръжният съд в Благоевград пък остави за постоянно в ареста продавачът Мекльов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама