Лечебни заведения получават 520 000 лева за ремонти

22:35, 30 дек 15 / Политика 25 795 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 520 000 лв., съобщават от правителствената информационна служба.

Средствата са предназначени за основни ремонти или ремонти, свързани с преустройството на държавни лечебни заведения за болнична помощ, и се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Направени са и вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Държавен фонд „Земеделие”. Спестени 5 млн. лв. по бюджетна програма „Администрация” се насочват към програма „Развитие на селските райони” за финансиране на разходи за ДДС по проекти на общини по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

С три други акта са направени технически промени в постановления №№373, 374 и 379 от тази година. С измененията, одобрените вече вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на туризма и на транспорта, информационните технологии и съобщенията влизат в сила от 28 декември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама