Приета е Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма

23:40, 30 дек 15 / Общество 25 161 Topnovini
Министерският съвет е приел Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма (2015-2020) и План за изпълнението й, съобщават от правителствената информационна служба.

Фокусът е поставен върху превенцията, без да се подценява значимостта и ролята на реактивните мерки. Основните цели на стратегията са свързани с превенция на насилствената радикализация на отделни личности или групи в българското общество.

Планът е разработен с цел определяне на конкретни дейности, които да подпомогнат изпълнението на Стратегията. Основни цели са изработването на ефикасна правнонормативна рамка за превенция на радикализацията на отделни лица или групи от българското общество и на привличането на български граждани към терористична дейност.

Проектите са разработени от междуведомствена група по ръководството на заместник-министър на вътрешните работи и с представители на ВКП, администрациите на президента и на МС, министерства и неправителствени организации. Те са публикувани за публично обсъждане в портала за обществени консултации www.strategy.bg.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 242 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.