Приета е Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма

23:40, 30 дек 15 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерският съвет е приел Стратегия за противодействие на радикализацията и тероризма (2015-2020) и План за изпълнението й, съобщават от правителствената информационна служба.

Фокусът е поставен върху превенцията, без да се подценява значимостта и ролята на реактивните мерки. Основните цели на стратегията са свързани с превенция на насилствената радикализация на отделни личности или групи в българското общество.

Планът е разработен с цел определяне на конкретни дейности, които да подпомогнат изпълнението на Стратегията. Основни цели са изработването на ефикасна правнонормативна рамка за превенция на радикализацията на отделни лица или групи от българското общество и на привличането на български граждани към терористична дейност.

Проектите са разработени от междуведомствена група по ръководството на заместник-министър на вътрешните работи и с представители на ВКП, администрациите на президента и на МС, министерства и неправителствени организации. Те са публикувани за публично обсъждане в портала за обществени консултации www.strategy.bg.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама